maanantai 22. heinäkuuta 2013

Paras pekonilasagne

Lasagne on suhteellisen helppo ja arkinen ruoka, joten päätin eräänä päivänä vähän terästää sitä pekonilla. Tästä pekonilasagnesta ei voi olla pitämättä ja lupaan, ettei syöjille varmasti jää nälkä :) Raaka-ainelista näyttää ehkä pitkältä ja aikaavievältä, mutta valmistus on helpompaa, miltä ensin vaikuttaa. Mikään laihdutusruoka tämä ei ole, mutta hyvää kotiruokaa parhaimmillaan se on! :)

6-8 annosta

Raaka-aineet:

- 6-9 kpl Lasagnelevyjä, riippuen vuokasi koosta ja muodosta. Lasagnesta on tarkoitus tulla 3-kerroksinen.
- Vuoan voiteluun nokare voita/margariinia

Jauhelihakastike:
- Noin 500g jauhelihaa
- Tilkka öljyä
- 1 ruskea sipuli
- 1 purkillinen tomaattimurskaa
- 2dl ruokakermaa
- Haarukallinen vehnäjauhoja
- Noin 1dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- Mausteiksi mustapippuria, aromisuolaa, basilikaa/oreganoa ja chiliä/cayennepippuria

Juustokastike:
Itse oikaisin ostamalla paketin Blå Bandin juustokastiketta, josta käytin kaikki 3 pussia :D
Lisäsin kuitenkin valmiiseen kastikkeeseen vielä ripauksen mustapippuria sekä ½dl juustoraastetta!
Netistä löytyy myös varmasti hyviä ohjeita, jos haluat tehdä kastikkeen itse! :)

Päälle ja väliin:
- ½ pakettia pekonia
- 2dl juustoraastetta

Välineet:

- Syvempi uunivuoka
- Pieni pakastemuovipussi
- Leikkuulauta
- Iso veitsi
- Kattila
- Paistinpannu
- Matala kauha
- Puuhaarukka
- Muki tai lasi
- Haarukka
- Desimitta
- Vispilä

Vaikeus: ***  Aika: 1h 15min

Arvatkaapa millä aloitetaan? No käsien pesulla! :)
Pujota kätesi taas pakastepussiin ja voitele vuoka voilla, näin ei kädet ole sotkussa ja rasvassa :)
Seuraavana aloita jauhelihakastikkeen teko: silppua sipulit hyvällä veitselle, ettei ala itkettämään ja laita ne pannulle öljyyn ruskistumaan.
Seuraavana kumoa jauhelihapaketti pannulle ja ruskistele lisää, sekoita puuhaarukalla.
Lisää mausteita ja liemikuutiot muruina.
Sitten voit tehdä suurusteen kastiketta varten: ota haarukallinen vehnäjauhoja mukin pohjalle ja lisää sinne vettä niin, että jauhot juuri ja juuri peittyvät. Sekoita haarukalla tasaiseksi, jottei paakkuja jää kastikkeeseen.
Lisää loput vedestä (siis 1dl:sta) ja sekoittele tasaiseksi litkuksi.
Lisää suuruste jauhelihan ja sipulin joukkoon.
Sekoita, jotta suuruste leviää kaikkialle eikä jää yhdeksi löntiksi jauhelihojen päälle.
Tämän jälkeen lisää ruokakerma ja purkillinen tomaattimurskaa. Sekoittele ja anna muhia jonkun aikaa.
Tällä välin voit laittaa uunin kuumenemaan 200 asteeseen ja valmistaa juustokastikkeen.
Tätä kirjoittaessani olen jo viskannut kastikepakkauksen menemään, joten en muista ohjetta ulkoa, mutta löytyyhän paketin takaa hyvät ohjeet!
Kastikejauhe kannattaa sekoittaa kylmään nesteeseen kattilassa vispilällä, niin ei tule paakkuja.
Muista kuitenkin lisätä vielä pippuri ja ½dl juustoraastetta valmiiseen kastikkeeseen ja sekoitella kauhalla vähän väliä, ettei se pala pohjaan!
Tarkista vielä lopuksi kastikkeiden maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Pilko pekoni suikaleet kolmeen osaan.
Aloita lasagnen latominen vuokaan laittamalla ensin pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja juustokastiketta, noin ½cm kerros.
Laita kastikkeiden päälle 2-3 lasagnelevyä - miten nyt vuokasi muotoon sattuu sopimaan.
Kaada levyjen päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Tämän jälkeen laita vielä muutama suikale pekonia ja juustoraastetta.
Laita taas 2-3 lasagnelevyä ja toista äskeinen vaihe.
Tee edellinen vielä kerran ja kaada viimeisenä loput kastikkeet ja loput pekonisuikaleista päällimmäisiksi.
Älä kuitenkaan lisää juustoraastetta vielä, ettei se pala.
Työnnä vuoka uuniin alatasolle ja paista noin 20 minuuttia.
Ota vuoka hetkeksi pois uunista ja lisää loput juustoraasteesta.
Laita uuniin vielä 15-20 minuutiksi.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua! :)


Tältä näyttää valmis pekonilasagne-annos lautasella! :)

... Ja vielä vuoassa :P

Hyvää ruokahalua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti