sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pähkinäistä szechuan-kanaa soijanuudeleilla

Yksi lemppariruuistani on kiinalainen ruoka, jota taas eräänä päivänä teki mieli syödä. Aina ei kuitenkaan viitsi lähteä ravintolaan, joten menin kauppaan etsimään jotain aineksia, jotta voisin itse tehdä sitä. Mielestäni valmisruuista ei ole mihinkään ja yleensä valmiskastikkeetkaan eivät minun kaapissani saa paikkaa, mutta löysinpäs nuudeliosastolta Blue Dragonin szechuan-kastikkeen sekä osterikastikkeen, joita ajattelin sitten kokeilla. Maku ei ollut täysin sama kuin ravintolassa, mutta hyvää siitä tuli :) Kokeilkaa vaikka itse!

2 annosta

Raaka-aineet:

- 400g maustamattomia kanasuikaleita
- ½ pussia wokkivihanneksia (esim. Malaysia-sekoitus Findukselta)
- Noin 100g cashew pähkinöitä
- Öljyä
- Pussi Blue Dragonin Szechuan-kastiketta
- 1-2 pussia kana- tai kasvisnuudeleita
- Noin ½l vettä
- Soijakastiketta

Välineet:

- Wokkipannu tai iso paistinpannu
- Paistinlasta
- Kattila
- Siivilä
- Makaroonikauha tms

Vaikeus: * Aika: 15min


Pese kädet!
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kaada wokkivihannekset sekä pähkinät siihen.
Sekoittele ja kääntele pari minuttia.
Laita vesi kuumenemaan kattilaan.
Tee tilaa pannun keskelle ja kumoa kanasuikaleet siihen.
Sekoittele ruokaa, kunnes kanat ovat ruskistuneet.
Laita nuudelimausteet kiehuvaan veteen ja heitä nuudelit perään.
Lisää nuudeleiden keitinveteen soijakastiketta.
Keitä nuudeleita pakkauksessa ohjeistetun ajan ja tyhjennä samalla szechuankastike-pussi pannulle.
Sekoita kanawokkia, jotta kastike levittyy pannulle. Kypsytä vielä pari minuuttia.
Siivilöi kypsät nuudelit ja kaada suoraan tarjoilulautaselle.
Valmista! :)


Tältä näytti minun kiinalainen ruoka-annokseni :)


Maukasta ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti