tiistai 30. syyskuuta 2014

Syksyinen sienipiirakka

Sienikausi on parhaimmillaan, joten nyt metsään pomimaan syksyherkkuja ja piirakan tekoon! :) Muista olla tarkkana, mitkä sienistä ovat syötäviä ja mitkä eivät. Ryöppääthän sienet aina ennen käyttöä!

Noin 8 annosta

Raaka-aineet:

Pohja:

- 2dl vehnäjauhoja
- 1dl ruisjauhoja
- ½tl suolaa
- 150g margariinia
- 1 kananmuna

Täyte:

- Noin 4dl metsäsieniä
- 1 ruskea sipuli
- Creme Bonjour sipulisekoitus-ranskankerma
- Kananmuna
- ½dl juustoraastetta
- Persiljaa
- Valkopippuria
- Yrttisuolaa
- Rakuunaa

Välineet: 

- 2 kulhoa
- Leikkuulauta
- Veitsi
- Ruokalusikka
- Desimitta
- Teelusikka
- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Sähkövatkain
- Piirakkavuoka

Vaikeus: ** Aika: 50min

Pese kädet.
Valmista ensin piirakkapohjan taikina sekoittamalla pehmeä margariini ja jauhot keskenään.
Lisää joukkoon suola ja kanamuna.
Sekoita tasaiseksi.
Laita taikina jääkaappiin lepäämään.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valmista seuraavaksi täyte:
Silppua sipuli ja ruskista pannulla.
Kumoa sienet toiseen kulhoon.
Liää joukkoon ruskistetut sipulit.
Lisää joukkoon ranskankerma.
Sekoita mausteet ja kananmuna vielä mukaan.
Lisää viimeisenä vielä juustoraaste.
Voitele piirakkavuoka ja painele jääkaapissa ollut taikina siihen.
Kumoa täyte taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista uunissa noin 25min.
Anna vetäytyä 5-10min ennen tarjoilua :)


Uunituore sienipiirakka


Ja vielä viipale lautasella :p


Herkullisia piirakkahetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti