perjantai 23. tammikuuta 2015

Kermaista kanaa

Kanakastike oli yksi ensimmäisistä ruuista, joita opin reilu 10 vuotta sitten tekemään. Se kuuluu myös kestosuosikkeihini, johon en koskaan kyllästy, joten tässäpä samainen ohje myös teille kokeiltavaksi! :)

Raaka-aineet:

- 400g maustamattomia kanafileitä tai suikaleita
- 1 purkki kermaa
- Aromisuolaa
- Currya
- Cayennepippuria
- Kanaliemikuutio
- 1 haarukallinen vehnäjauhoja
- Vettä
- Öljyä

Välineet:

- Paistinpannu
- Litteä kauha
- Haarukka
- Muki

Vaikeus: * Aika: Noin 15min

Pesepä kädet ensin.
Lirauta tilkka öljyä paistinpannulle ja heitä kanat perään.
Ripsuttele kanojen päälle heti mausteita, ennen kuin kääntelet niitä ensimmäistä kertaa.
Valmista jauhosuuruste ottamalla haarukallinen jauhoja kupin pohjalle.
Kaada jauhojen päälle hiukan vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä muki täyteen vettä ja sekoita.
Kaada sekä kerma että jauhosuuruste ruskistuneiden kanojen joukkoon.
Sekoita hetki ja lisää joukkoon murentaen kanaliemikuutio.
Anna muhia hetki ja tarkista maku, lisää mausteita vielä tarvittaessa.
Tarjoile esim. riisin ja salaatin kera!




Maukasta ruokahalua! :)