perjantai 31. heinäkuuta 2015

Cook With Michelle nyt myös Instagramissa

Heipä hei lukijat ja ruoan rakastajat!
Nyt blogin löytää myös sosiaalisesta mediasta ensimmäisenä Instagramista nimellä CookWithMichelle :)
Tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan blogia sekä katsomaan kuvia vain herkullisesta ruuasta ja saamaan tietysti esimakua tulevista resepteistä ;)
Sitä kautta voi myös kommentoida ruokakuvia ja esittää toiveita tai kysymyksiä!
Käy kurkkaamassa! :)

Tältä näyttää CookWithMichellen ensimmäinen julkaisu Instagramissa :)


Tervetuloa seuraajaksi! :)

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tortilla española - espanjalainen omeletti

Nyt pienen blogitauon jälkeen on hyvä taas reissusta palata omaan keittiöön. Tällä kertaa tarjoan teille reseptin suoraan Espanjasta! Vaikka nimestä Suomessa päättelisimmekin, että kysessä oleva tortilla on lätty, jonka sisään ahdetaan täytteitä, tämä luomus on kuitenkin herkullisen helppo omeletti kananmunista, perunoista sekä sipulista. Omeletin voi syödä lounaana, illallisena tai sitä voi tarjota tapaksina :) Kokeilkaa!

2 annosta tai tapaksia 6:lle

Raaka-aineet:

- Noin 350g perunoita
- 2 pientä ruskeaa sipulia
- 6 kananmunaa
- Suolaa
- Öljyä

Välineet:

- Paistinpannu (ei liian suuri, muttei kovin pienikään. Halkaisija noin 20-25cm)
- Iso lautanen
- Paistinlasta
- Leikkuulauta
- Keittiöveitsi
- Kuorimaveitsi
- Kattila
- Kulho
- Vispilä

Vaikeus: **½ Aika: 30min

Ensin pese kädet.
Laita kattilaan vettä kiehumaan.
Pese, kuori sekä viipaloi perunat noin 0,5cm paksuisiksi siivuiksi.
Keitä perunasiivuja noin 10-15min, kunnes ovat kypsiä.
Sillä aikaa silppua sipuli suikaleiksi.
Ruskista sipulia öljyssä pannulla.
Kaada perunoista vedet pois, kaada sipulit perunoiden sekaan ja sekoita kevyesti.
Lisää vähän suolaa.
Riko kananmunat kulhoon ja vispilöi tasaiseksi. Lisää myös hyppysellinen suolaa joukkoon.
Lorauta tilkka öljyä pannulle ja kumoa peruna-sipuliseos siihen.
Kaada kananmunat päälle ja sekoita hiukan, jotta kananmunaa on jokapuolella ennen, kuin se alkaa hyytyä.
Paista miedolla lämmöllä, jottei omeletti pala pohjaan ja kun se alkaa olla keskeltä kypsä, irroita lastalla omeletin reunat pannusta, aseta lautanen pannun päälle ja käännä omeletti lautaselle.
Lirauta äkkiä pieni tilkka öljyä pannulle ja liu'uta omeletin raaka puoli nyt lautaselta pannulle.
Paista vielä muutama minuutti, jotta toinenkin puoli saa väriä.
Liu'uta omeletti tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Voit tarjota omeletin myös kylmänä!
Tarjoile majoneesin kanssa :)


Tältä sen kuuluisi näyttää kypsänä :)

Aproveche!