torstai 4. elokuuta 2016

Pestokanaa ja grillattuja kesäkurpitsa-aurajuustorullia

Pienen kesätauon jälkeen on hyvä taas jatkaa ruokablogin parissa, kun grillikausi on taas täällä!
Kokeile näitä suussasulavia herkkuja kesäpöytääsi :) Voit myös paistaa nämä herkut paistinpannulla, jos et omista grilliä tai vuodenaika on grillaukseen huono.

3-4 annosta

Raaka-aineet:

- 400g maustamattomia kanasuikaleita/fileitä
- 1 kesäkurpitsa
- Noin 100g aurajuustoa
Pesto:
- 1dl pinjansiemeniä tai kokonaisia manteleita
- 2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 1,5dl oliiviöljyä
- 2dl parmesan-juustoraastetta
- 1rkl sitruunamehua
- 1tl valkopippuria
- 1tl suolaa
- 1tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulin kynsi


Välineet:
- Tehosekoitin/sauvasekoitin
- Kulho
- Leikkuulauta
- Iso veitsi
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Desimitta
(-Juustoraastin)
- Alumiininen grillivuoka
- Grillipihdit/paistinlasta
- Hammastikkuja


Vaikeus: ** Aika: 30min


Aloita käsien pesusta :)
Seuraavana huuhtele kasvikset.
Tee ensimmäisenä pesto nyppimällä basilikan lehdet ja kumoamalla loputkin tarvittavat ainekset tehosekoittimeen. Jos olet ostanut parmesanin kokonaisena, raasta se sekaan.
Pidä tehosekoitinta päällä niin kauan, kunnes seos on tasainen.
Sekoita kulhossa kanasuikaleet pestoon. Pestoa jää todennäköisesti yli, joten voit säilöä sen lasipurkkiin :)
Asettele grillivuokaan ja laita grilliin
Leikkaa kesäkurpitsasta siivuja pystysuunnassa ja aseta ne grilliin.
Kääntele kanoja ja kesäkurpitsasiivuja.
Ota pehmenneet kesäkurpitsasiivut grillistä ja laita toiseen päähän nokare aurajuustoa.
Kääri rullaksi ja sulje rulla hammastikulla.
Tarjoile kuumana!




Valmis lautasellinen kesäherkkuja! :)


Raikkaita herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti