maanantai 29. elokuuta 2016

Täydellinen porkkanakakku

Mehevää makeaa mahantäydeltä! Voiko porkkanakakulla mennä pieleen?

Noin 10 palaa

Raaka-aineet:

Pohja:
-  3 kananmunaa
- 2½dl fariinisokeria
- ½dl valkoista sokeria
- 3dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 3tl kanelia
- 1tl kardemummaa
- ½tl neilikkaa
- 1tl vaniliinisokeria
- 5dl porkkanaraastetta
- 150g juoksevaa margariinia/voisulaa
- 2dl saksanpähkinöitä

Kuorrute: 
- 70g juoksevaa voita/voisulaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2½dl tomusokeria
- ½dl pähkinärouhetta koristeeksi

Välineet:

- 2 kulhoa
- Sähkövatkain
- Desimitta
- Teelusikka
- Taikinakaavin eli nuolija
- Siivilä
- Pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (voit toki tehdä syvälle pellillekin)


Vaikeus: ** Aika: Noin 50min

Aloita käsien pesulla.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, kiertoilma 180.
Vaahdota munat ja sokerit toisessa kulhossa.
Yhdistä toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet, paitsi pähkinät.
Sekoita vaahtoon varovasti vuorotellen siivilällä jauho-mausteseosta, porkkanaraastetta ja voita.
Lisää lopuksi vielä varoen pähkinät ja kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista noin 30min.
Tee sillä aikaa toisessa kulhossa kuorrute yhdistämällä voi ja tuorejuusto.
Vatkaasähkövatkaimella tasaiseksi.
Siivilöi joukkoon tomusokeri.
Laita kuorrute kakun päälle vasta, kun se on vähän jäähtynyt!
Koristele pähkinärouheella.
Tarjoile jäähtyneenä/kylmänä :)


Valmista suussasulavaa porkkanakakkua!

Makeita kakkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti