perjantai 30. syyskuuta 2016

Kasvispihvit ja tilli-kermaviilikastike

Vielä näin alkusyksystä kasvikset ovat Suomessa parhaimmillaan, joten nyt on aika hyödyntää näitä kotimaisia herkkuja!

Noin 10 pihviä

Raaka-aineet:

 Kasvispihvit:
- Parsakaali
- 2-3 porkkanaa
- Ruskea sipuli
- Puolikas kesäkurpitsa
- 1dl ruskeita papuja
- ½dl korppujauhoja
- Kananmuna
- Valkopippuria
- Paprikajauhetta
- Suolaa
- Öljyä
- Pinnalle seesaminsiemeniä

Välineet:

- Kattila
- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Desimitta
- Iso veitsi
- Leikkuulauta
- Kulho
- Perunasurvin

Kermaviilikastike:
- 1 purkki kevytkermaviiliä
- 1rkl sitruunamehua
- Suolaa
- Sitruunapippuria
- Valkopippuria
- ½ nippu tilliä
- 1tl sinappia

Välineet:

- Kulho
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Keittiösakset

Vaikeus: ** Aika: 45min

Aloita käsien pesulla.
Pilko ja laita parsakaali kiehumaan miedosti suolalla maustettuun veteen.
Raasta porkkana ja pilko sekä sipuli että kesäkurpitsa pieneksi hakkelukseksi ja laita pannulle öljyyn paistumaan.
Kun kasvikset ovat kypsiä, siirrä ne kulhoon.
Lisää joukkoon pavut ja tilsi kasvikset perunasurvimella.
Lisää mausteet, kananmuna ja korppujauhot.
Sekoita tasaiseksi pihvimassaksi.
Muotoile pihveiksi ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista öljyssä, kunnes pinta on kullanruskea.
Sillä aikaa tee kermaviilikastike sekoittamalla kulhossa kermaviili, mausteet ja sitruunamehu.
Silppua saksilla vielä tilli joukkoon, sekoita ja tarkista maku!
Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
Tarjoile esim perunoiden kera!


Valmiina tällaisia :)


Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti