Noin 5 annosta
Raaka-aineet:
- 1 ruskea sipuli
- 1 punainen paprika
- Nokare voita/tilkka öljyä
- 3 isoa perunaa
- 2 porkkanaa
- Pieni pala lanttua tai palsternakkaa
- ½dl tomaattipyrettä
- Valkopippuria
- Paprikajauhetta
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- Suolaa
- 1,5l vettä
- 250-300g naudanlihaa suikaloituna
Tarjoiluun purkki smetanaa
Välineet:
- Leikkuulauta
- Keittiöveitsi
- Suuri kattila
- Desimitta
- Kauha
Vaikeus: *½ Aika: Noin 40min
Aloita pesemällä kädet.
Pese juurekset sekä paprika.
Hienonna sipuli ja paprika silpuksi.
Kuumenna rasvaa kattilan pohjalla ja kuullota sipulit sekä paprika.
Heitä liha joukkoon ja ruskista hetki.
Samalla kuutioi perunat, porkkana ja lanttu tai palsternakka.
Lisää juurekset joukkoon.
Lisää tomaattipyre, valkopippuri, paprikajauhe ja lihaliemikuutiot.
Lisää sitten vesi ja laakerinlehdet.
Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Jos haluat lihasta erityisen mureaa, keitä lihoja pidempään mausteliemessä ja lisää juurekset vasta myöhemmin. Tällöin tietysti valmistusaikakin pitenee :)
Tarjoile smetanan kera.
Valmista soppaa :p |
Lämmintä ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti