Noin 10 vohvelia
Raaka-aineet:
- 3dl vehnäjauhoja
- 2dl kylmää vettä
- 3dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1rkl sokeria
- 2rkl voita + paistamiseen
Välineet:
- 2 kulhoa
- Desimitta
- Ruokalusikka
- Sähkövatkain
- Vohvelirauta
Vaikeus: ** Aika: 20min
Pese kädet.
Sulata 2rkl voita ja anna jäähtyä.
Sillä aikaa sekoita toisessa kulhossa jauhot, sokeri, kananmuna ja vesi tasaiseksi taikinaksi.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi, varo, ettet vatkaa kermaa kokkareiseksi.
Kaada kermavaahto ja voisula taikinan joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Taikinan pitäisi olla nyt paksuhkoa.
Kuumenna vohvelirauta ja rasvaa se.
Kaada taikinaa rautaan siten, että pohja ei kokonaan peity, vohvelit turpoavat paistuessaan melkoisesti.
Paista vaaleanruskeaksi ja laita valmis vohveli ritilän (esim. uuniritilä) päälle, jotta se pysyy rapeana!
Voitele vohvelirautaa aina silloin tällöin ja jatka paistamista niin kauan, kuin taikinaa riittää.
Tarjoile valmiit vohvelit lempitäytteidesi kanssa :)
Tämä vohveli sai täytteekseen mustikoita ja kermavaahtoa :p |
Makeita herkkuhetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti